Entisöity klassikkoauto on monelle unelma

 

Me saamme toimeentulomme näiden unelmien toteuttamisesta. Sen vuoksi meillä on myös tietty vastuu asiassa. Jottei unelma muuttuisi painajaiseksi, kannattaa ennen projektin aloittamista tarkoin miettiä seuraavia tosiasioita, jotka pätevät kaikkien vanhojen autojen kunnostukseen ja entisöintiin:

 

  • Entisöinti maksaa aina arvioitua enemmän
  • Entisöinti kestää aina arvioitua kauemmin
  • Mitä huonompi aihio, sitä kalliimpi lopputulos
  • Kaikkia sijoitettuja rahoja ei saa myydessä takaisin
  • Mikäli työ tehdään huonosti, menetetään kaikki sijoitetut varat
  • Entisöintiin kannattaa ryhtyä vain, mikäli aikoo pitää auton "loppuikänsä"

 

Entisöintiä harkitessa pitää muistaa, että peltityöt, maalaus ym. ovat yhtä kalliita niin halpaan malliin kuin arvoautoonkin. Esim. muinoin yleinen auto, johon ei enää saa uusia peltiosia, saattaa tulla maksamaan yllättävän paljon, koska korjauspellit joudutaan valmistamaan käsityönä. Pelkkiin peltitöihin saattaa oikein tehtynä kulua jopa viisisataa tuntia. Huomionarvoista on myös loppukokoonpanoon kuluva aika pyrittäessä laadukkaaseen lopputulokseen. Koko auto kootaan ja osat sovitetaan toisiinsa käsityönä. Tähän työvaiheeseen saattaa kulua jopa puolet koko projektin tunneista.

 

Kaiken yllämainitun vastapainoksi voimme tarkastella entisöintiprojektin positiivisia puolia. Laadukkaasti suoritetun entisöinnin tuloksena on täysin käsityönä koottu auto, joka usein on jopa alkuperäistä parempi. Tällaista autoa ei kannata teettää myyntiä varten, mutta mahdollisessa myyntitilanteessa hintaa ei katsota mistään taulukosta, vaan se arvioidaan aivan eri kriteerein. Tuloksena on ainutlaatuinen yksilö, jollaista ei kaupasta pysty ostamaan. Täysin kunnostettavassa autossa omistaja pystyy valitsemaan autonsa värit, sisustusmateriaalit, lisävarusteet, mahdolliset modernisoinnit jne. Auto räätälöidään asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaisesti.

 

Meillä Triangle Motor Co:ssa entisöinti käsitetään suhteellisena terminä. Me korjaamme ja viimeistelemme autoja asiakkaan toivomaan tasoon. Jotkut heistä vain esittelevät autojaan, toiset suunnittelevat ajavansa niillä ja eräät aikovat tehdä kumpaakin. Nykyään on yhä suositummaksi tullut auton alustan, jarrujen ja muun tekniikan päivittäminen nykyaikaiselle tasolle nostalgisen ulkonäön säilyessä kuitenkin ennallaan. Pystymme toteuttamaan myös kaikki tämänkaltaiset muutostyöt ammattitaidolla.

 

Ajoneuvon kunto määrittelee, mitä sille voidaan ja mitä pitää tehdä. Mitä huonompi lähtökohta on, sitä enemmän se vaatii työtä. Yleisesti voidaan sanoa, että mitä parempi lähtökohta, sitä edullisempi entisöinti.

 

Erittäin hyvin säilynyt laite voidaan myös konservoida entisöinnin sijaan. Konservoinnissa pyritään pysäyttämään kuluminen ja vanheneminen sille tasolle, missä ne nyt ovat.

 

Entisöinti

Osa- ja täysentisöinnit harrasteajoneuvoihin

 

Vanhan ajoneuvon entisöinti ei ole huokeata, eikä helppoa. Siinä ei voi kiirehtiä, eikä sitä voi antaa tehtäväksi kenelle tahansa. Entisöinti edellyttää tekijältään ammattitaitoa ja huolellisuutta, sekä arvostusta omaa työtään kohtaan.

 

Triangle Motor Co:ssa nämä perusasiat ovat kunnossa. Henkilökuntamme on ollut alalla jo pitkään, ammattitaito on huippuluokkaa ja motivaatio korkealla. Olemme pystyneet löytämään parhaat alihankkijat, jotka ymmärtävät haluamamme laatutason. Me pystymme toteuttamaan vaativimmatkin entisöinti- ja kunnostustyöt.

 

Suuri osa entisöinnin työvaiheista suoritetaan omissa tiloissamme. Saman katon alla sijaitsevat korjaamo, peltikorjaamo, puutyöverstas, maalaamo sekä verhoomo mahdollistavat erinomaisen työnlaadun.

 

Käytössämme on myös huippuluokan kromauspalvelut. Annamme mielellämme tarjouksen kromattavien osien korjauksista, pohjatöistä ja pinnoituksesta.

 

Meillä on suuri varaosavarasto ja oma maahantuonti. Vuosien osahankinta on luonut laajan varaosatoimittajaverkon ympäri maailmaa.

 

Meillä onnistuvat mm. vaikeiden lasikuituosien korjaus, ajovalojen heijastepintojen uusiminen, lakattujen puuosien entisöinti ja värisävyjen muuttaminen.

Triangle Motor Company - Autot ovat intohimomme